• talafoubjtp

Ole ala lea o meataalo, e to'atele tagata e le'o mafaufau i ai – meata'alo foa'i


Tala'aga umi

O le fa'atauga muamua na faia i le 1905, ina ua tu'uina atu e le Kamupani Quaker Oats i tagata fa'atau na aoina mai fa'ailoga tusi e toe fa'atau mai ai mo ipu porselana moni, ma e le'i o'o i le 1950 na amata tu'u ai e kamupani mea'ai mea'ai fua i pusa.Talu mai lena taimi,meataaloua avea ma se tasi o tupe maua fua maualuga mo kamupani meaai maua lauiloa.

 Sa masani ona avea o se meaalofa meataalo

I le 1957, na faʻaalia ai e Kellogg se vaʻa palasitika laʻititi;I lena lava tausaga, na tuu ai e Nabisco “fa'ataulaitu i lalo o le vai rane” i totonu o lana atigipusa cereal Shreddies box;I le 1966, na auina atu ai meataalo a manu fa'ato'aga e fa'amalieina le meli (Sugar Puffs);I le 1967, na auina atu ai e le Ricicles cereal cereal figurines o le amio a tamaiti Peretania o Noddy;I le 1976, na tu'uina atu ai e Kellogg's Mr. Men stickers i totonu o le pusa o Coco Pops… I le 1979, na auai ai McDonald's i le tauvaga ma aumai ai le laisene IP i totonu o le meata'alo foa'i, fai ai se aga masani.

E oʻo atu i le 1990s, naʻo Kellogg's na faʻafaigaluegaina kamupani faʻalauiloa e tolu e maua mai ai manatu mo faʻalauiloa faʻalauiloa.Logistix, o se tasi o ana paaga faʻalauiloa, faʻatatau e sili atu i le 1 piliona meataalo ua faʻatau atu.

 Ian Madeley ma meaalofa meataalo sa masani ona ia mamanuina

Ose meaalofa ae e le fa'atauva'a

A'o le'i fuafuaina meaalofa meataalo, e siaki e Logistix ituaiga uma o su'esu'ega e feso'ota'i ma tamaiti: fia le aofa'i o tupe a tamaiti e maua, fia fa'aaliga TV latou te matamata ai, ma isi.Fai mai le tusitala o Logistix, Ian Madeley, e faigata tele le faia o se mea e mafai ona pu'eina ai le mafaufau o le tamaititi mo ni nai minute.Muamua lava, o le tau e tatau ona pulea i le faasologa o nai sene.Ma o le tele o autu o meataalo e le tutusa alii ma tamaitai, i ni nai tulaga "tama-tagata" (ona o le taimi lena, sa fiafia teine ​​e taaalo i meataalo a tama, ae sa le fiafia tama e taaalo i meataalo a teine).A'o le'i faia la se talosaga i se kamupani taumafa, o le Logistix planners o latou palepalealuga ma o latou lava aiga pe mafai ona latou maua se faamaoniga mai tina ma fanau."O tamaiti e matua tuusao, latou te fiafia pe a latou fiafia i ai, latou te le fiafia pe a latou le fiafia."“Na manatua ai e le tagata fai oloa o James Allerton.

 Lolomi le foa'i i luga o le pusa e fai ma fa'alauiloa

E tele isi luitau.Toe mafaufau i meataalo i le pusa oloa a Kellogg.Ole maualuga ole lapo'a ole 5 x 7 x 2 cm.Fai mai James Allerton: “A e mamanuina, e le mafai ona sili atu i le 1 milimita.E le gata i lea, o le mamafa o meataalo taʻitasi e tatau ona pulea i totonu o se vaega patino, ina ia mafai ona tuʻu saʻo i totonu o le pusa afifi i luga o le laina gaosiga e le masini.I le taimi lava e tasi, mo mafuaaga saogalemu, e tatau ona faʻataʻitaʻi meataalo mo le laoa, e pei o ni vaega laiti e faigofie ona paʻu, ina ia talafeagai mo tamaiti o soʻo se vaitausaga ma ia mautinoa o loʻo saogalemu e faʻaoga.

Ole fa'alauiloa lautele ole a umi ile ono vaiaso ile tolu masina.O lona uiga o falegaosi Asia e tatau ona gaosia pe tusa ma le 80 miliona meataalo i le taimi, o lea e tusa ma le lua tausaga mai le manatu i le pusa.

 

Suia taimi mo meaalofa meataalo

I le taimi nei, o le masani o le tuʻuina atu o meataalo i meaʻai ua mou atu i Peretania ona o manaʻoga faʻavae.

I le ogatotonu o le 2000, na amata ai ona faʻamalosia e vaega faʻatau le malo e uiga i taumafa maloloina mo tamaiti.O Debra Shipley, o se sui faipule o le Leipa, na una’ia le Tulafono mo Mea’ai a Tamaiti, lea e fa’atapula’a ai le fa’atauina atu o taumafa i fanau.O le fa'aogaina o meata'alo foa'i e fai ma auala fa'alauiloa o se tasi lea o auala e fa'asaina.O le faʻateleina o suʻesuʻega ua faʻalavelaveina ai kamupani cereals.I Peretania, ua manumalo le McDonald's i le matagi ma ua finau e faaauau pea le tilivaina o meataalo i ana taumafataga fiafia.

Aʻo faʻasaina i Peretania, o le tuʻuina atu o meataalo i meaʻai o loʻo olaola i isi nofoaga.

O le Creata, o se ofisa fa'asalalauga fa'asalalau i Sini lea na suitulaga ai Logistix e avea ma pa'aga foa'i meata'alo a Kellogg, na fa'alauiloa ai le DIY minion-themed license plates i Ausetalia ma Niu Sila i le 2017. O se mascot meata'alo palasitika cereal e ta'ua o le Bowl Buddies o lo'o tautau i le itu o le ipu. i Amerika i Matu ma Latina i le 2022.

 Bowl Buddies Toy

Ioe, o meaalofa meataalo i totonu o pusa mea'ai ua suia ma le Times.I le amataga o le 2000s, faatasi ai ma le faʻatupulaia o fale taʻaloga taʻaloga, na amata ai e kamupani cereal ona ofoina atu pusa CD-Rom taʻaloga, ma mulimuli ane, na faʻatonu tamaiti i luga o upega tafaʻilagi poʻo polokalama e mafai ona latou taʻalo ai taʻaloga faʻailoga.Talu ai nei, QR codes i luga ole Nabisco's Shreddies breakfast cereal boxes na fa'asino atu ai tagata fa'atau ile "Avatar: Suavai" -augmented reality game.

Le iloa, o le a mou malie atu meaalofa meataalo i le fanua o meaai?


Taimi meli: Iul-06-2023