• talafoubjtp

Faʻaleleia o laʻau a Shanghai, gaosiga o Tesla ma faʻatauga i Saina e oʻo atu i faʻamaumauga maualuga

Oketopa 9 (Reuters) - Tesla Inc (TSLA.O) na tuʻuina atu le 83,135 faʻa-Saina taʻavale eletise ia Setema, ma talepeina le faʻamaumauga o le masina, e tusa ai ma se lipoti na tuʻuina atu e le China Passenger Car Association (CPCA) i le Aso Sa..
O lena fuainumera na siitia i le 8 pasene mai ia Aukuso ma faia se faamaumauga talu ona amata le gaosiga o Tesla's Shanghai ia Tesema 2019, ma sili atu ai le maualuga o Iuni o le 78,906 tiliva aʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina le kamupani taʻavale Amerika i Saina.Teu fa'afaigaluega i le gaosiga.
"O le faatauina atu o taavale a Tesla na faia i Saina na oʻo i le maualuga o taimi uma, e faʻaalia ai o taʻavale eletise o loʻo taʻitaʻia le auala i le feoai," o le tala lea a Tesla i se faʻamatalaga puupuu.
I le lalolagi atoa, na fai mai Tesla i le vaiaso talu ai na tuʻuina atu 343,830 taʻavale eletise i le kuata lona tolu, o se faʻamaumauga mo le taʻavale sili ona taua a le lalolagi ae i lalo ifo o le fua faatatau a Refinitiv e 359,162.
Na lipotia muamua e Reuters e faapea, na faatelevaveina e Tesla le auina atu i Saina ina ua uma ona taofia le tele o gaosiga i lana fale gaosi Shanghai ia Iulai mo le faaleleia, ma aumaia ai le malosi faalevaiaso i le 22,000 taavale mai Iuni tulaga.O le maualuga e tusa ma le 17,000 taavale.
Talu mai le tatalaina o le falegaosimea i le maketi lona lua-tele i le faaiuga o le 2019, o loʻo faʻamoemoe Tesla e faʻatautaia le falegaosimea i le malosi atoatoa i le pisinisi faʻapisinisi a Saina.
Ae ui i lea, Reuters i le masina talu ai, o loʻo taʻua ai faʻamatalaga, fai mai o loʻo fuafua le kamupani e faʻatumauina lana fale gaosi Shanghai i le tusa ma le 93% gafatia i le faaiuga o le tausaga, o se mea e seasea faia mo se tagata fai taavale Amerika.Latou te le'i fai mai pe aisea na latou faia ai.
O le laau, lea e faia ai le Model 3 ma le Model Y, lea o loʻo faʻatau atu i Saina ma faʻatau atu i isi maketi e aofia ai Europa ma Ausetalia, na toe tatalaina ia Aperila 19 ina ua maeʻa le COVID-19 loka ae e leʻi toe amataina le gaosiga seia oʻo i le ogatotonu o Iuni.
O loʻo faʻavavevave le gaosiga e ui lava i le vevela ma le COVID faʻatapulaʻaina mo tagata faʻatau oloa i sautesisifo o le atunuʻu.
O Tesla, lea sa ofoina atu penefiti inisiua i tagata Saina talu mai Setema, o loʻo feagai ma le faʻateleina o le tauvaga mai fale fai taʻavale eletise i le lotolotoi o le faʻavaivaia o le tamaoaiga i le lotolotoi o faʻatapulaʻaina COVID-19.Ua fa'aitiitia le fa'atau.
O le BYD a Saina (002594.SZ) o loʻo faʻaauau pea ona taʻitaʻia le maketi EV i totonu o le atunuʻu ma faʻatauga faʻatau atu o 200,973 iunite ia Setema, toeitiiti 15% mai Aukuso.O le maualuga o tau o le suauu ma fesoasoani a le malo o loʻo faʻaauau pea ona faʻamalosia le tele o tagata faʻatau e filifili mo taʻavale eletise, e tusa ai ma le CPCA.
I se taeao malulu ma le la o Novema, o le au faifaatoaga a Ukrainian e laina e aoina taga saito ua saunia e UN e teu ai fua o faatoaga mo le taumalulu a o feagai le atunuu ma le matua le lava o le avanoa e teu ai e mafua mai i le fanaina a Rusia.
Reuters, o le tala fou ma le aufaasālalau a Thomson Reuters, o le lalolagi tele e tu'uina atu tala fou fa'asalalau e tautuaina le faitau piliona o tagata i le lalolagi i aso uma.Reuters e tu'uina atu tala fa'apisinisi, tupe, fa'alotoifale ma fa'ava-o-malo e ala i 'upega tafa'ilagi, fa'alapotopotoga fa'asalalau i le lalolagi atoa, fa'alapotopotoga fa'apisinisi ma tuusa'o atu i tagata fa'atau.
Fausia au fa'aupuga sili ona malosi ma fa'amatalaga fa'amaonia, tomai fa'atonu a le loia, ma auala fa'apisinisi.
Ole fofo sili ona atoatoa e pulea uma au lafoga lavelave ma faatupulaia ma le tausisia o manaoga.
Avanoa i fa'amatalaga tau tupe e le mafaatusalia, tala fou, ma anotusi i fa'asologa o galuega fa'apitoa i luga o le desktop, web, ma le telefoni feavea'i.
Va'ai i se fa'ailoga e le mafaatusalia o fa'amaumauga o maketi i taimi moni ma tala fa'asolopito, fa'apea fo'i ma fa'amatalaga mai fa'apogai o le lalolagi ma tagata popoto.
Su'esu'e tagata ta'ito'atasi ma fa'alapotopotoga i le lalolagi atoa e fa'ailoa tulaga lamatia natia i pisinisi ma mafutaga patino.


Taimi meli: Nov-14-2022