• talafoubjtp

Black Friday Meataalo Faatau i luga Nai lo lalo?

O le Aso Faraile fa'aletausaga fa'atauga i Amerika na amatalia i le vaiaso talu ai, ma amata aloaia ai le vaitau fa'atauga o le Kerisimasi ma le Tausaga Fou i Sisifo.E ui o le maualuga o le tau o le tau i le 40 tausaga ua faʻamalosia ai le maketi faʻatau, o le Black Friday atoa ua setiina se faʻamaumauga fou.Faatasi ai ma i latou, e tumau pea le malosi o le taumafaina meataalo, avea ma malosiaga taua mo le faʻatupulaia o faʻatauga atoa.

O le aofa'i o tagata fa'atau na o'o i se maualuga fou, ma o lo'o fa'aauau pea le malosi o le fa'aaogaina o le initaneti. 

O faʻamaumauga o suʻesuʻega na tuʻuina mai e le National Retail Federation (NRF) ma le Prosper Insightful & Analytic (Prosper) o loʻo faʻaalia ai i le Aso Faraile o le Aso Faraile i le 2022, E 196.7 miliona tagata Amerika na faʻatau i faleoloa ma luga ole laiga, o se faʻaopoopoga e lata i le 17 miliona i luga ole 2021 ma le numera maualuga. talu mai le NRF na amata suʻesuʻeina faʻamaumauga i le 2017. E sili atu i le 122.7 miliona tagata na asiasi i faleoloa piliki-ma-mortar i lenei tausaga, i luga ole 17 pasene mai le 2021.

faafetai_weekend_2022

O le Aso Faraile uliuli e tumau pea le aso sili ona lauiloa mo faʻatauga i totonu o faleoloa.E tusa ma le 72.9 miliona tagata faʻatau na filifili mo faʻatauga faʻafesagaʻi masani, mai le 66.5 miliona i le 2021. O le Aso Toʻonaʻi ina ua maeʻa le Aso Faʻafetai sa tutusa lava, ma le 63.4 miliona tagata faʻatau faleoloa, mai le 51 miliona i le tausaga talu ai.Ua lipotia mai e le MasterCard's Spending-pulse le siitia o le 12% i totonu o faleoloa i le Black Friday, e leʻi fetuunai mo le tau.

E tusa ai ma le NRF ma le Prosper consumer Research, o tagata faʻatau na suʻesuʻeina e faʻaalu le averesi o le $ 325.44 i faʻatauga faʻatatau i aso malolo i le faaiuga o le vaiaso, mai le $ 301.27 i le 2021. O le tele o na ($ 229.21) na faʻatulagaina mo meaalofa."O le fa'atauga fa'afetai e lima aso o lo'o fa'aauau pea ona faia se sao taua i le vaitau o fa'atauga aso malolo."Phil Rist, sui peresitene pule o fuafuaga i Prosper.E tusa ai ma ituaiga o faʻatauga, 31 pasene o tagata na tali mai na latou faʻatauina meataalo, lona lua i lavalava ma mea faʻaoga (50 pasene), lea na tulaga muamua.

O fa'atauga i luga ole laiga na maua se fa'amaumauga maualuga, fa'atasi ai ma le fa'atauga o meataalo i aso ta'itasi i luga 285% 

O le faʻatinoga o meataalo i luga o faʻasalalauga e-commerce e sili atu ona iloga.E 130.2 miliona tagata faʻatau i luga ole laiga ile Black Friday i lenei tausaga, i luga ole 2% mai le 2021, e tusa ai ma le NRF.E tusa ai ma le Adobe Analytics, lea e sili atu nai lo le 85% o le 100 pito i luga US faʻatau oloa i luga o le initaneti, na faʻaalu e le au faʻatau a le US le $ 9.12 piliona i luga o faʻatauga i luga ole laiga i le Black Friday, i luga ole 2.3% mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.Ua siitia mai le $8.92 piliona mo le vaitaimi lava e tasi i le 2021 ma le $9.03 piliona mo le vaitaimi o le "Black Friday" i le 2020, o se isi faamaumauga, e mafua mai i le tele o tau i luga o telefoni feaveai, meataalo ma mea faigaluega.

Adobe Analytics

O meataalo na tumau pea o se vaega lauiloa mo tagata faʻatau i le Black Friday i lenei tausaga, faʻatasi ai ma le averesi o faʻatauga i aso uma i luga 285% mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, e tusa ai ma le Adobe.O nisi o taaloga sili ona manaia ma meataalo oloa i lenei tausaga e aofia ai Fortnite, Roblox, Bluey, Funko Pop, National Geographic Geoscience kits ma isi mea.Na taʻua foʻi e Amazon o fale, faʻailoga, meataalo, matagofie ma masini Amazon o vaega sili ona faʻatau atu i lenei tausaga.

Amazon, Walmart, Lazada ma isi o loʻo ofoina atu le tele o fefaʻatauaʻiga i lenei tausaga nai lo tausaga talu ai, ma faʻalauteleina mo le vaiaso pe sili atu.E tusa ai ma le Adobe, e sili atu ma le afa o tagata faʻatau e fesuiaʻi faleoloa mo tau maualalo ma faʻaoga "mea faigaluega faʻatusatusa i luga ole laiga."O le mea lea, i lenei tausaga, o nisi e-commerce rookies e ala i le tele o faʻasalalauga uiga "tutusa i le lauiloa".

Mo se faʻataʻitaʻiga, o SHEIN ma Temu, o le kamupani e-pisinisi i luga o tuaoi o Pinduoduo, e le gata na faʻalauiloaina faʻaitiitiga maualalo i le vaitaimi o le faʻalauiloaina o le "Black Friday", ae na aumaia foi i le maketi a Amerika le aoina masani o le aoina o upu uelefea. ma code fa'aitiitiga fa'apitoa a le KOL.Ua fa'alauiloa fo'i e TikTok mea e pei o se tauvaga siata siata ola, se lu'i vitio pu'upu'u fa'atauga i le Aso Faraile, ma le lafoina o tulafono fa'aitiitiga i luga ole laiga.E ui lava e leʻi faia e nei tagata amata meataalo latou vaega autu, o loʻo i ai faʻailoga o loʻo latou aumaia ni suiga fou i le masani a Amerika e-pisinisi, lea e tatau ona mataʻituina.

Epailo 

O le tulaga mataʻina o le faʻaaogaina o meataalo i le Iunaite Setete "Black Friday" o loʻo faʻaalia ai o loʻo malosi pea le manaʻoga maketi i lalo o le mamafa o le tau.E tusa ai ma suʻesuʻega a le NRF, o le faʻatupulaia o faʻatauga i tausaga taʻitasi mo le vaitau e oʻo atu i le faaiuga o Tesema o le a amata mai i le 6 pasene i le 8 pasene, ma le aofaʻi o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le $ 942.6 piliona i le $ 960.4 piliona.E silia ma le lua vaiaso a'o lumana'i le Kerisimasi, fa'amoemoe e fa'aauau pea le malosi lelei o le maketi fa'atau meataalo.


Taimi meli: Tes-14-2022